Home » Nieuws

Nieuws

PSYCHOLOGENGROEP DE VEERKRACHT IS VERHUISD!!!!

Per 1 september 2019 vinden jullie De psychologengroep De Veerkracht in de Dorpsstraat 28 in As.

Meer info zie de website www.deveerkracht.be 
 

Kleine Prins

Sedert einde 2017 maak ik deel uit van de vrijwilligersgroep van Kleine Prins waar ervaringsdeskundige ouders (begeleiders) een luisterend oor zijn voor ouders wiens kind een levensbedreigende ziekte heeft. Ze delen hun ervaringen als leidraad voor wat komen kan en ze kunnen ook praktische hulp bieden.

Verder kunnen de begeleiders ook een beroep doen op een aantal psychologen vrijwilligers die hen indien nodig bijstaan en wegwijs kunnen maken binnen de geestelijke gezondheidszorg. Een gezin in nood kan eventueel doorverwezen worden.


Wandeltherapie

Wat is het?

Wandeltherapie brengt ons zowel lichamelijk als geestelijk in beweging. Het helpt ons om minder in ons hoofd en meer in ons lijf te zitten. Het brengt ons korter bij ons gevoel.

De natuur is een waardevolle hulpbron, helpt ons om stil te worden in het hoofd en werkt helend bij de verwerking van traumatische gebeurtenissen zoals bij rouw en verlies. Wandeltherapie kan ook helpend zijn bijlevens- en zingevingsvragen, depressie, burn-out en angstklachten.

Al wandelend start een chemisch proces in onze hersenen (vrijmaken van dopamine en endorfine) wat ons een goed gevoel geeft. Daarnaast geeft wandelen de meeste van ons meer energie, een gevoel van ruimte en vrijheid. Het is voor velen al wandelend (geen oogcontact nodig) ook makkelijker om te praten over moeilijke en veelal emotioneel beladen thema’s.

Praktisch

Wandeltherapie kan in alle seizoenen en bij elk weertype (uitgezonderd bij extreem slecht weer dan wordt de afspraak verplaatst). Belangrijk is wel aangepaste kledij te voorzien, vooral stevige stapschoenen zijn een must.

Wandeltherapie kan als enige vorm worden toegepast  ( opstarten na een intakegesprek) of kan ingelast worden in de lopende gesprekstherapie.

Het wandelgebied De Bosbeekvallei bevindt zich op de grens van As (Niel-bij-As) en Opglabbeek. Er zijn verschillende routes mogelijk, deze variëren in afstand en ondergrond. Welke route wordt bewandeld, wordt besproken tijdens het intakegesprek of de voorafgaandelijke therapiesessie.

Duur:           tussen 1 à 1,5 uur afhankelijk van de gekozen route

Wanneer:     - dinsdag namiddag – avond
                    – donderdag ochtend – voormiddag

Kostprijs:     50€ voor het intakegesprek van één uur
                    60€ per uur voor de wandeltherapie,
                    te rekenen vanaf de startplaats tot de terugkeer

Meer info:     telefonisch 0475/49.75.08
                     mail
levensprocessen@annonkelinx.be

 
  
Freelance begeleider gezondheidssessies

Sedert mei 2014 begeleid ik gezondheidssessies zoals 'Fit in je hoofd' en 'Voel je goed, zit goed' ten behoeve van diensten, verenigingen en scholen in de provincie Limburg.


Begeleiding sessie ex-mantelzorgers (SAMANA)

Sedert mei 2014 verzorg ik ook sessies voor ex-mantelzorgers met als thema:
- Wat na mantelzorg?
- Rouwen, wat is dat?
- De weg vooruit. De draad oppikken?
- ….

   
Lid intervisiegroep Psychovisie

Vanaf december 2013 maak ik deel uit van de Limburgse intervisiegroep Psychovisie.


Tweede praktijkadres in Opglabbeek

Vanaf oktober 2013 zal ik op woensdag en donderdag praktijk houden in Opglabbeek, Weg naar Opoeteren 109A. Foto's vind je op de pagina 'Mijn praktijkruimte'.

 
Syntra: opleiding ritueelbegeleiding

Sedert september 2013 ben ik als docent verbonden aan Syntra in het kader van de opleiding Ritueelbegeleiding en meer specifiek voor de module 'de psychologie van de rouw'.

 

Erkenning CM terugbetaling psychotherapie jongeren

Vanaf 1 juli 2012 ben ik erkend als psychotherapeut door de CM. Meer info hierover kan je vinden op de website van de CM.


Psychologen netwerk POBOS

Sedert januari 2012 maak ik deel uit van het psychologen netwerk van POBOS In dit kader verzorg ik crisisopvang en psychotherapie van personen die geconfronteerd werden met een traumatische gebeurtenis; gewapende overval, brand, (arbeids)ongeval, inbraak, gijzeling,….

 

Nieuwe Praktijkruimte

Sedert juli 2011 heb ik een nieuwe (grotere) praktijkruimte in gebruik genomen. Foto's kan je zien op Mijn Praktijkruimte.


Groepspraktijk Heading

Van maart 2010 tot en met maart 2013 was ik ook werkzaam in de groepspraktijk Heading.

Heading is een groepspraktijk voor psychotherapie te Linter waar u terecht kan voor individuele gesprekstherapie, rouwtherapie, relatie- en sekstherapie, opvoedingsonder-steuning en gezinstherapie. Wij bieden kwaliteitsvolle zorg op maat voor kinderen, jongeren en volwassenen.